voeding / sportdranken

Voeding / Sportdranken

Sportdranken

Behalve water bevatten sportdranken hoofdzakelijk suikers, met name glucose en maltodextrine. Verder worden soms ook nog mineralen, eiwit of vitamines toegevoegd. Waardoor de drank snel opgenomen wordt door het lichaam, ideaal voor vóór, of tijdens het sporten. Soms zijn ze ook hypertoon van samenstelling, d.w.z. dat ze meer suikers bevatten dan de isotone verhouding. Deze zijn bedoeld om de energiereserves aan te vullen na afloop van de inspanning.

Welke sportrepen zorgen voor de gewenste energie?

Je wilt tijdens een training goed presteren ? Door een sportreep te eten kun je ervoor zorgen dat je beter presteert. Het is afhankelijk van je eigen doelen welke reep het beste is.

Wanneer je vóór een training een hoge energie-inname wilt, kun je kiezen voor de chocolade- en energierepen. Deze repen zijn rijk aan suikers en zullen het lichaam veel energie geven.

Tijdens het fietsen kun je het beste kiezen voor de notenrepen of de chocoladerepen die ook noten bevatten. De noten bieden snelle energie die tijdens een sessie erg welkom is.

Wil je liever de beenspieren snel laten groeien dan is het slim om na de training een proteïnereep te eten. Deze reep biedt de benodigde eiwitten om de spieren te repareren.

Het is ook mogelijk om meer dan één reep per training te nemen. Zo kun je voor de training een energiereep eten om voldoende energie tijdens de tocht te hebben en later een proteïnereep,  om de suikers en eiwitten aan te vullen.

Waarom een sport-gel?

Water houdt je vochtbalans op peil, maar geeft geen energie. Met een banaan of reep kun je je energievoorraad aanvullen, maar helaas gaat wielrennen slecht samen met eten. Daarom kiezen wielrenners  steeds vaker voor een gel: hoog energetisch krachtvoer in vloeibare vorm. Zo’n stroperig sapje geeft een flinke energy boost omdat het veel geconcentreerder is dan sportdrank. Gels hebben direct effect op je bloedsuikerspiegel.

Contacteer ons


    Merken die wij aanbieden: